Twitter


Jaarsma & de Boer

ArchiefOude liefde roest niet
05-11-2013 |
Een jaar nadat Joost zijn racefiets in de wilgen hing, kan hij bekend maken dat hij een nieuw team heeft. Vanaf nu komt de voormalige profrenner uit voor het Qwint Energie Runningteam Twente. Inderdaad, Joost pakt de sport waarin hij als klein jongetje mee begon, het hardlopen, weer op. "Oude liefde roest niet." Joost begon al snel, nadat hij het wielrennen vaarwel zei, te hardlopen en vond het plezier in de sport weer terug. Wekelijkse trainingen, met maatje John, op de sintelbaanbaan van het Enschedese TION wezen uit dat hij ook nog steeds competitief was. Een derde plaats in de lastige Huttenkloasloop en winst bij de Herfstloop van TION, beide over een afstand gelijk aan een halve marathon, deden Joost besluiten om terug te keren naar zijn 'kluppie van vroeger'. Voorlopig gaat hij een 'paar wedstrijden' voor het Runningteam lopen. "Nog niet al te veel hoor" houdt hij een slag om de arm. Sinds Joost stopte heeft hij zijn studie commerciële economie aan de Saxion hogeschool weer opgepakt. Daarnaast geeft hij met enige regelmaat wielerclinics en geniet hij van het gezinsleven.
Rasmussen
31-01-2013 | Erg verbaasd is Joost niet over de onthullingen van voormalig teamgenoot Michael Rasmussen. De Deen maakte vandaag bekend dat hij 12 jaar lang alle mogelijke vormen van doping tot zich nam. Joost reed in 2005 en 2006 de Tour de France met Rasmussen. Met alle dopingonthullingen van de afgelopen maanden krijgt Joost zelf ook vaak de vraag gesteld of hij 'ook' doping gebruikt heeft. Zijn antwoord is duidelijk; "ik heb nooit gebruikt! Ik ben er wel eens mee geconfronteerd geweest, maar het voelde voor mij niet goed. Het is een beslissing die je zelf moet nemen als renner, voor mij was het vanaf het begin duidelijk, niet!" De voormalig renner is eigenlijk het meest verbaasd dat Rasmussen 12 jaar lang de dopingcontroleurs om de tuin wist te leiden. 

Lees meer op de website van RTV Oost.
Bedfietsen
19-12-2012 |

De Tour wordt gewonnen in bed. Joost neem dat advies wel heel letterlijk als hij in het Enschedese ziekenhuis de 48-uurs bedfietsmarathon voor Serious Request opent. Comfortabel gelegen in een ziekenhuisbed trapt hij een half uur weg. "Ik hou wel van een ludieke actie, zeker als het voor het goede doel is" lacht Joost. Makkelijk is het echter niet, dat blijkt als na amper een kwartier de zweetdruppels op zijn voorhoofd parelen. Zijn optreden in de kantine wordt nauwlettend gevolgd door een grote fan, zijn moeder. Ze heeft hem voor de start al wat moederlijk advies gegeven en geniet, als oud-verpleegkundige, met volle teugen van de ambiance. Ook bij haar verschijnen blosjes op de wangen als ze aangekondigd wordt als "de vriendin van Joost." De hilariteit is groot. Na afloop is de oud-renner tevreden. "Ik begrijp dat ze met deze actie zeker 7500 euro hopen op te halen, dat is toch mooi!" Dan gaat de jas aan en lopen moeder en zoon richting de Enschedese binnenstad. Na alle inspanning zelf ook maar eens een kijkje nemen bij het Glazen Huis.
Lees verder >
Spinning for Baby's
17-12-2012 |
Als vader van twee jonge kinderen spant Joost zich deze dagen in voor Serious Request. Het Glazen Huis staat komende week in Enschede en in de stad zijn overal activiteiten om geld in te zamelen. Afgelopen vrijdag deed Joost mee met een 24 uurs spinning marathon in een winkelcentrum. Een uur lang werkte hij zich volledig in het zweet op pompende beats en zamelde zo geld in. 
Joost over zijn motivatie; "mijn beide kinderen zijn geboren in een Westers land, waar de gezondheidszorg top is. Als er iets met de jongens aan de hand is, kan ik meteen terecht bij een ziekenhuis. Ik besef heel goed dat heel veel pasgeboren baby's die kans niet krijgen en sterven omdat ze de belangrijkste basiszorg- en behoeften niet krijgen. Daarom doe ik deze week mee met verschillende acties, het is een unieke kans om iets voor onze medemens te doen en ik hoop dan ook van harte dat de lezers van mijn site ook hun steentje bijdragen."  

Hoe kun je bijdragen aan Serious Reques? LINK

 
Lees verder >
De fiets in de wilgen
20-11-2012 |
Zondag was het zover, de laatste kilometer in wedstrijdverband. In het peloton wordt gereden met een brok in de keel en een lach op het gezicht. De bel voor de laatste ronde klinkt, nog één keer de sprint naar de meet. Joost krijgt het eerbetoon dat hij verdient.

Meer foto's op Facebook.

(video © Enschedeaanzee)
 
Lees verder >
Afscheidswedstrijd tijdens GOW
08-11-2012 | De GOW in Enschede staat dit jaar in het teken van het afscheid dat Joost Posthuma van de wielersport neemt. Joost is al jaren een drijvende kracht achter de GOW in Enschede en zijn afscheid zal dan ook niet ongemerkt voorbij gaan. Na afloop van het officiële programma zal er een speciale veldritwedstrijd plaatsvinden waarbij Joost een prominente rol speelt. Joost gaat voor het laatst in zijn wielercarrière de strijd aan tegen een deelnemersveld dat zal bestaan uit familie, vrienden en oud-teamgenoten. De start is rond half 2. Kom Joost aanmoedigen op het parcours rond de vijver aan de Vlierstraat in Enschede! 
Joost in het nieuws>> Foto's
07-11-2012 | Het nieuws dat Joost zijn fiets aan de wilgen hangt was nog maar net bekend als hij zijn eerste interview met RTV Oost presentator Bert van Losser heeft. De Twentse Courant Tubantia heeft kort daarna een artikel op de site staan. Later reist de NOS naar Enschede om een tv-item op te nemen voor het sportjournaal later op de dag. Ondertussen verspreidt het nieuws van Joost zijn beslissing over de hele wereld. Tot in India dringt het door dat het afgelopen is met de wielercarriëre van deze Twentse renner. Donderdag is Joost te gast bij het programma van Felix Meurders op Radio 1. Tussen 11 en half 12 gaat hij uitgebreid praten over zijn beslissing en zijn wielerleven. Vrijdag zit Joost bij En Dan Nog Even Dit van RTV Oost.

Hieronder het interview met de NOS en in het foto-album een overzicht van berichten op het internet.

De knoop doorgehakt>> Foto's
06-11-2012 |
Om maar met de deur in huis te vallen, wat ga je doen volgend jaar. Heb je een nieuw team gevonden?
 
J.: "Ik heb geen nieuw team en wat ik volgend jaar precies ga doen, is nog niet helemaal duidelijk. Een paar weken geleden heb ik de knoop doorgehakt, besloten dat het klaar is. Ik stop en ben toe aan een nieuwe uitdaging."

 
Lees verder >
Zingend door het bos
08-10-2012 |
 
De serene rust in het Haaksbergse bos wordt zondag ruw verstoord door 700 mountainbikers, die op volle vaart over modderige singletracks rondcrossen. Plots klinkt, boven het geluid van banden en schakelende kettingen uit, vrolijk gezang. Zij die veilig om zich heen kunnen kijken, zonder tegen een boom aan te rijden, bespeuren een bekend gezicht dat wordt getekend door een brede lach. Het is Joost. In zijn RADIOSHACK-NISSAN-TREK outfit is hij een opvallende verschijning op brede banden. De renner is duidelijk in zijn element op de wirwar van blubbersporen tussen de bomen. Hersteld van zijn val in Franco-Belge, waarbij hij zijn knie akelig blesseerde, heeft Joost duidelijk de energie en de wil om een mooie toertocht te rijden. 
 
Lees verder >
Gedonder bij de Zuiderburen
27-09-2012 | Valpartijen wist Joost dit seizoen steeds te ontwijken, deels door goed voorin te zitten, deels door geluk. In de eerste etappe van Circuit Franco-Belge is zijn geluk op. Harde regen en wind maken dat het erg onrustig is in het peloton en renners angstig worden. Bij de kasseienstrook van Donderij gaat het mis. "Glad, kasseien, storm, regen en boem"  vat hij het kort samen. Joost komt ongelukkig terecht op zijn knie en beseft meteen dat het over is. "Huilen en morgen naar huis denk ik" laat hij weten vanuit België. "Mijn knie is flink gezwollen, denk dat het wel meevalt, hechten was niet nodig, maar ik kon niet meer verder fietsen." De renner is wel teleurgesteld om zo het seizoen te eindigen, de laatste koersen staan de komende weken op de agenda en herstel van de knie zal wel even duren. "Helaas, het hoort natuurlijk bij het vak, maar leuk is anders."
Volledig archief