Column

Terugblik eerste deel seizoen (mei 2006)


Na een lekkere rustige periode begin ik maandag aan het tweede deel van het seizoen. Het is dan denk ik nu wel het moment om even terug te kijken.
Na een geslaagd trainingskamp op Mallorca met de daarbij horende koersen, was het tijd om te beginnen aan het echte werk.

Het openingsweekend met de koersen Het Volk en Kuurne zijn voor mij naar wens verlopen. Ik wilde er gelijk staan en denk dat dat ook gelukt is. Mijn tweede doel was Parijs Nice, waar ik vorig jaar nog een rit wist te winnen. Ook dit jaar was ik er dicht bij, maar in de topsport geld net niet dus niet. Maar vooral het gevoel van de laatste lastige dagen gaven me toch de bevestiging dat ik weer een stap voorwaarts gezet heb. Ook mijn eerste Pro Tour punten behaald met mijn tweede plaats. De laatste dag spande het erom of ik de jongeren trui nog kon winnen, het werd dus net niet ik bleef steken op 15 seconden.

Met goede moed vertrok ik voor mijn volgende doel Vlaanderen en Parijs Roubaix. Maar zoals jullie al hebben vernomen werd ik met E3 prijs ziek. Na een week rust genomen te hebben, waren de benen wel goed maar niet meer super.
In Parijs roubaix dan maar geprobeerd om in een ontsnapping te komen en zodoende Flecha zolang mogelijk te kunnen bijstaan. Na Wallers kwamen de eersten bij ons groepje en daarna was ook voor mij het licht snel uit. Toch de combinatie van een zware val en griep voordien zorgden ervoor dat het even iets minder ging.

Mijn laatste koersen van het eerste blok waren Amstel en Luik. In deze koersen heb ik het goede gevoel weer terug gekregen en kon goed mijn werk doen voor Michael. Na Luik een week niet getraind en ben dan weer begonnen in Made. Na vorige week flink getraind te hebben met daarbij nog wat toertochten hoop ik klaar te zijn voor een belangrijke periode. Na Catalonie rij ik Dauphin, de ploegentijdrit in Eindhoven, hierna hoop ik klaar te zijn voor de Tour.

Groetjes
Terug naar hoofdpagina Columns
 

 

 

 

Copyright www.joostposthuma.nl