dagboek 2 juli

"Wat een ongelooflijk gekkenhuis"

"Ze hebben gelijk gehad. Wat een evenement, wat een belangstelling, wat een ongelooflijk gekkenhuis. Vanochtend waren we al heel vroeg hier bij het parcours. Toen we het gingen verkennen, hebben wij onze ogen uitgekeken. De campers stonden bumper aan bumper." 

"Het was een chaos door de drukte. Wij konden wel trainen, maar er stond al een smak volk langs het parcours. Hoe verder we het parcours opkwamen, hoe drukker het werd. Vijf rijen dik of meer. Dit heb ik nog nooit van mijn leven meegemaakt. Vorig jaar was ik in de Vuelta. Ha, dat is niks vergeleken bij dit. Ik begrijp nu best dat mensen hier gespannen over kunnen doen. Alleen hebben wij als renners het toch nuchter kunnen verwerken."

"Ik stond met met een stevige dosis wedstrijdspanning op het startpodium, maar van een aparte Tourspanning heb ik niet zoveel gemerkt. Mijn benen zijn immers niet anders. Die moeten net zo hard trappen. Voor mijn gevoel is het ook goed gegaan. Dat ik twee minuten op die Zabriskie verlies, zegt me niks. Die man gaat zo onvoorstelbaar hard. Daar zit geen maat op. Hoe kun je nou op zo'n parcours alleen 54 kilometer per uur rijden?"

"Ik weet niet wat hij voor versnelling had gestoken. Van Mart Smeets hoorde ik, dat Rich achter met de elf reed. Daar kom ik nog niet aan toe. Over een paar jaar misschien. Ik reed met de dertien en de veertien. Dat krijg ik goed rond. Ik voel er niets voor om me hier nu op te blazen. Dit ging goed en ik kijk niet naar wat anderen doen."

"De ploeg had de zaken trouwens wel heel goed geregeld. Vlak bij de start was een hotelletje geregeld. Wij waren al vroeg bij die start en na de training konden we daar wat uitrusten. Dat was goed. Ik heb ook mijn ouders vanochtend even gezien. Niet gesproken, daarvoor was het te druk. Maar ze volgen de Tour een paar dagen. Er zal best een gelegenheid komen. We zoeken de momenten wel uit. De kop is er nu af, het zal wel iets vertrouwder en rustiger worden."

Bron: Rabo Wielersite                                             Terug naar dagboekoverzicht


 

 

Copyright www.joostposthuma.nl