dagboek 5 juli

"De aanwezigheid van de Rabo topman is goed voor de moraal"

"Maandag is meneer Heemskerk naar de Tour gekomen. Hij is de voorzitter van de Raad van Bestuur van Rabobank. Hoger kan niet volgens mij. Zijn komst is goed voor de moraal. Hij was maandag heel enthousiast na die wereldaanval van Erik Dekker en helemaal toen Dekker de bolletjestrui kreeg. Na het eten heeft Erik zijn bolletjestrui aan meneer Heemskerk gegeven. Die was daar geweldig blij mee."

"Tijdens de ploegentijdrit zat hij met de bolletjestrui aan in een volgauto bij Theo de Rooij. Ja, de trui was niet helemaal op maat. De bolletjes waren grote bollen geworden. Maar hij was er zeer content mee. Die lol straalt op iedereen over. Het is heel goed om te ontdekken dat de hoogste baas van Rabobank interesse in ons toont."

"Misschien heeft hij ook gezien dat zo'n ploegentijdrit helemaal niks is. Ik vind het maar een grote show. Dit hoort gewoon niet in een grote ronde thuis. Zeker als je nog eens met die gekke tijdsverschillen gaat werken. Nu kwam ons dat vandaag niet slecht uit, want de schade viel zo lager uit dan anders het geval was geweest. Toch vind ik dat ze er mee moeten stoppen. Je rijdt je helemaal wezenloos voor een paar seconden."

"Nou heeft die ploegentijdrit voor ons nog wel een paar goed dingen opgeleverd. Denis Menchov heeft ons allemaal laten zien, dat we niet voor niets voor hem werken. Hij was formidabel. Ik vond Marc Wauters en Michael Boogerd ook goed. En Erik Dekker blijft een geval apart. Wat hij nog kan na die rit van maandag grenst aan het ongelooflijke. Wat een bijzondere renner is dat toch."

"Met mezelf ging het niet slecht. Ik had veel betere benen dan in Eindhoven. Nou was dat een ploegentijdrit met zessen. Dit met negen. Maar toch. Ik voel me sterker worden. De eerste dagen zijn niet slecht geweest voor me. Ik heb meer kracht gekregen. Een goede zaak."


Bron: Rabo Wielersite                                             Terug naar dagboekoverzicht


 

 

Copyright www.joostposthuma.nl