dagboek 6 juli

"Je hebt goede hotels, maar ook hele slechte"

"We zijn nu net aangekomen in een prachtig Holliday Inn op een golfresort. Het ziet er geweldig uit. De luxe spat er vanaf. Maar in vergelijking met waar we gisteren in zaten, is alles goed. Het is letterlijk een wereld van verschil. Gisteren zaten we in zo'n typisch oud Frans dorpje. Zo'n dorpje van een goedkoop schilderijtje. En hotel, wat er echt niet uitzag en daar moesten wij in."

"Het was echt om te huilen. Het stonk. In de kamers hingen de stofnesten overal. Toen ik mijn deken van bed pakte, hing er heel lang een enorme stofwolk in de kamer. De lattenbodems van de bedden waren doorgezakt. Toen ik op mijn zij ging liggen, rolde ik zo uit bed. Vreselijk. Als mensen dus denken dat we het na een dag hard fietsen heel makkelijk hebben, moeten ze maar eens komen kijken."

"De koers begon vandaag met de nodige opschudding rond Lance Armstrong. Hij weigerde in eerste instantie de gele trui aan te trekken. Omdat Zabriskie gisteren was gevallen, vond Lance het onsportief in het geel te starten. Hij reed ook eerst in zijn gewone shirt weg, maar moest bij het neutralisatiepunt, waar de koers echt begint, zijn gele trui eroverheen aantrekken. Anders mocht hij niet vertrekken."

"Leuk van Lance, maar misschien zit er ook wel weer iets achter. Ik vond alle opwinding ook sterk overdreven. Het zorgde nog even voor oponthoud ook. Ach, Armstrong zal de trui een dezer dagen wel weer kwijtraken. Je merkt aan alles, dat hij hem nu nog helemaal niet wil. Het is ook nog veel te vroeg. Laat anderen het werk maar opknappen. Gelijk heeft hij."

Bron: Rabo Wielersite                                             Terug naar dagboekoverzicht


 

 

Copyright www.joostposthuma.nl