dagboek 7 juli

"Op naar de honderdduizend lezers"

"Ik heb van de webredactie gehoord, dat mijn dagboek een groot succes is. Al bijna vijftigduizend lezers op negen afleveringen. Ik had niet durven dromen dat zoveel mensen mijn stukjes zouden lezen. De aantallen schijnen ook dagelijks te stijgen. Het is volgens mij een signaal dat de Tour heel erg leeft in Nederland. Toen we gingen, was dat nog minder."

"Waardoor de koorts is gestegen? Ik heb begrepen dat de aanval van Erik Dekker veel heeft losgemaakt. In ieder geval is het goed voor ons om te horen, dat de belangstelling zo groot is. We merken het trouwens ook aan de fanmail. Dagelijks komt er meer binnen. De meeste mensen vragen om fotokaarten met handtekening. Die hebben we allemaal een aantal gehad, dus ik zit soms kaarten te tekenen."

"Gisteren was er wel fanmail met vreemde inhoud. Michael Rasmussen kreeg een mailtje van een meisje, die in het Engels vertelde dat ze vond, dat hij het meest sexy lichaam van het peloton had. Dat was een gigantische schok voor de ploeg. Wij weten hoe Michael er uit ziet. Dus hebben we allemaal nog eens goed in de spiegel gekeken."

"Misschien komt het door dat mailtje, maar het gaat ook beter met Rasmussen. Met de hele ploeg trouwens. Ik had vandaag superbenen en kon in het begin tot driemaal toe aanvallen. Een keer zat ik in een groep met Hincapie en Julich. Kansloos. De tweede keer heeft Leon van Bon me teruggehaald en de derde keer had ik niet moeten gaan, want toen was de meeste power al uit de beentjes."

"Vanmorgen heb ik mijn ouders ontmoet en gesproken. Ze hadden een uitnodiging voor de Village d'Epart. Leuk om ze weer te zien. Ze leven enorm mee en zijn trots. Dat geeft een bijzonder gevoel. Ik hoop dat ik ze nog iets kan laten zien. Ik heb er wel vertrouwen in, want de benen zijn erg goed. Ik verzwak niet, ik voel me zelfs sterker worden."

Bron: Rabo Wielersite                                             Terug naar dagboekoverzicht


 

 

Copyright www.joostposthuma.nl