dagboek 8 juli

"McEwen is een kunstenaar"

"In de etappe van vandaag heb ik eens goed kunnen zien hoe Robbie McEwen zich door het peloton beweegt. Ik heb nog meer respect voor hem gekregen. Die jongen is gewoon een kunstenaar op de fiets. In het begin van de rit hadden we een spekgladde afdaling van een colletje, maar McEwen was zo verdwenen. Niemand kon hem bijhouden."

"Het begin was heel lastig vandaag. Koud, nat en glad. Ik had ook nog eens een beetje stramme benen van die aanvalsdrift van gisteren. En of dat nog niet genoeg was, zat ik na tien kilometer ook nog eens vlak achter Tom Boonen toen die tegen de grond ging. Ik moest mijn voeten aan de grond zetten. We hebben toen volle bak op spekgladde wegen achter het peloton aan moeten jagen. Dat was levensgevaarlijk."

"Ook later bleef het een lastige etappe. Er werd weer knoerhard gereden. Toch heb ik wel genoten van de overgang van Frankrijk naar Duitsland. In Frankrijk was het druk, maar wat ik van tien kilometer voor de grens tot in Karlsruhe toe heb beleefd qua belangstelling, dat grenst aan het ongelooflijke. Soms tien rijen dik. Gisteren werd tegen ons gezegd, dat men op een half miljoen mensen rekende. Daar hebben wij toen wat gekscherend over gedaan, maar het was dus wel echt druk."

"Het leukste was dat al die mensen heel enthousiast waren. We werden allemaal toegejuicht. Ja, ook Lance Armstrong. Die wordt in Frankrijk regelmatig uitgejouwd. Belachelijk en zielig. Het is een geweldig sportman. Waarom je daar dan zo tegen moet doen, is mij een groot raadsel. In Duitsland werd zijn rijden beter op waarde geschat."

"Wat ook heel leuk was, was dat de finale op het parcours was, waar ik vorig jaar in de Ronde van Duitsland mijn debuut als professional op heb gemaakt. Ik kende het dus al, maar toen was het kurkdroog, nu spekglad. Ik had trouwens niks aan die kennis, want dit soort finales, dat is helemaal niks voor mij. Misschien morgen. Een vroege ontsnapping. De sprintersploegen zullen niet jagen, want vlak voor de finish ligt een col van tweede categorie. We zullen zien."

Bron: Rabo Wielersite                                             Terug naar dagboekoverzicht


 

 

Copyright www.joostposthuma.nl