dagboek 9 juli

"Pieter Weening De Verschrikkelijke"

"Ik lig nu op de massagetafel. We hebben nog geen champagne gezien. Maar dat zal wel komen. Dit was een gouden dag voor ons. Het zat er ook aan te komen, want de hele ploeg reed al dagen berensterk. We waren steeds heel attent. Bij bijna alle aanvallen was wel een Raborenner betrokken. Vandaag ook weer. Eerst Rasmussen. Tussendoor Erik Dekker en ik en uiteindelijk maakt Pieter het op magistrale wijze af. Pieter de Verschrikkelijke noem ik hem nu."

"Dit was dus mijn eerste bergetappe in de Tour de France. Eigenlijk zou het niet meer opvallend moeten zijn, maar toch sta ik weer te kijken over het enorme tempo wat wordt ontwikkeld. Ze rijden als zotten. Toch voel ik me nog steeds goed. Vandaag had ik zelfs hele goede benen."

"Op de laatste col heb ik tot vijf kilometer van de top zelfs in de groep Armstrong gezeten. Toen gingen ze aanvallen en moest ik het laten gaan. Het ging even te hard. Voor die laatste beklimming had ik veel werk moeten doen. Het was zaak Menchov en Rasmussen bij de laatste klim goed af te zetten. Dat kost energie, maar het is gewoon mijn taak."

"Van een afstand heb ik nog kunnen zien, dat Micheal Boogerd geweldig reed. Die heeft ook veel storend werk verricht voor Pieter en de zaak werkelijk formidabel gecontroleerd. Het zegt alles over ons. We rijden als ploeg al de hele Tour zeer sterk, maar vandaag was echt een gouden dag, een echte Rabodag. Ik heb begrepen dat Maarten Ducrot nu eindelijk ook positief was. Zijn kritiek tot nu toe was enigszins ongefundeerd. Jammer, want wij hadden het gevoel, dat we erg goed reden."

"Zondag doen we weer mee voor de prijzen. Ik tip Michael Rasmussen. Die heeft vandaag de finale heel bekeken gereden. Toen hij eenmaal de bolletjestrui op zak had, heeft Michael het bewust laten lopen. Met een grotere achterstand in het klassement zullen ze hem eerder laten gaan. Ik verwacht zondag dan ook Michael Rasmussen. Let maar op."

Bron: Rabo Wielersite                                             Terug naar dagboekoverzicht


 

 

Copyright www.joostposthuma.nl