dagboek 11 juli

"Uitslapen? Ho maar"

"Denk je uit te kunnen slapen op de rustdag, word je om acht uur uit je bed getrommeld. Bloedcontrole. Prima dat ze dat doen, maar niet op de rustdag om acht uur 's morgens. Weg lekker begin van de rustdag. We waren trouwens allemaal negatief en als je in de wielrennerij negatief test, is dat juist hartstikke positief."

"Het is toch een lekkere onderbreking zo'n rustdag. Hoewel er van rust eigenlijk geen sprake is. Ik heb het al vaker meegemaakt, maar je programma zit stampvol. Na de bloedcontrole zijn we lekker met zijn allen gaan eten. Om half elf zijn we anderhalf uur gaan trainen. Om een uur lunch. Om twee uur stond de internationale pers op de stoep tot half vier. Daarna zijn we gemasseerd en is een chiropractor langs geweest om onze ruggen te checken en losser te maken. Nu, om zes uur lig ik lekker even op bed. Om half acht gaan we eten en daarna naar bed."

"Zo zie je maar, wat voor de een een rustdag is, is voor de ander een werkdag. Voor mij was het toch een rustdag. Ja, ik weet dat veel mensen denken, dat we hier ook min of meer op vakantie zijn. Dat maak ik vaak mee als ik in Nederland met mensen praat, die niet veel van topsport, laat staan topwielrennen weten. 'Wat doe je dan?', vragen ze. 'Ik ben wielrenner'. 'Maar wat is dan je beroep?'. Mensen kunnen niet begrijpen wat je dan moet doen."

"Wedstrijden in het buitenland zien ze als veredelde vakantietrips. 'Dan zie je lekker veel van zo'n land'. Ja, als ik zit af te zien op de fiets. Op een rustdag in ieder geval niet. Hoewel ik er wel naar heb uitgekeken. Ik heb me ook best vermaakt vandaag. Een interviewtje met de verslaggeefster van de Volkskrant. Een interviewtje met iemand van KPN voor hun personeelsblad naar aanleiding van de imode voor dit dagboek. Best leuk."

"We hebben vandaag trouwens ook de nieuwe outfit voor Michael Rasmussen gezien. Naast de bolletjestrui heeft hij dinsdag ook een bolletjesbroek aan. Het ziet er werkelijk geweldig uit. Een groot wandelend bolletje."


Bron: Rabo Wielersite                                             Terug naar dagboekoverzicht


 

 

Copyright www.joostposthuma.nl