dagboek 14 juli

"Rasmussen eet toch ook een boterham met Nutella"

"Het zat vandaag niet mee. Eerst die helse opening van de rit. Daarna de warmte en de toch ook steeds hoge snelheden. Het was maar goed dat de grote kanonnen zich rustig hielden. Na de etappe kwam nog de grootste ellende. We moesten nog 150 kilometer verplaatsen in de bus en daarin was de airco kapot. De bus is spiksplinternieuw, maar ze laten nu toch een vervanger overkomen. Maar goed ook, want het was me toch warm in dat ding zeg."

"Vandaag wil ik wat fabeltjes over Michael Rasmussen rechtzetten. We hebben begrepen dat die jongen hier en daar wordt neergezet als een of andere zonderling, die als een bezetene met zijn vak bezig is. Tot op het gekke af, hoor en lees je soms. Inderdaad is Michael enorm met zijn vak bezig. Maar wat is daar mis mee? Ik heb er alleen maar respect voor. Hij doet en laat er veel voor. En kijk wat voor succes er is."

"Maar het is absoluut onwaar, dat hij rare dingen doet zoals de voering uit zijn broek knippen om gewicht te winnen. Gewoon onzin. En dat diŽten van Michael valt ook wel mee. Hij zit 's morgens aan het ontbijt ook pannekoeken en boterhammen met Nutella naar binnen te werken. Net als alle anderen. Ik zie hem dan echt geen andere dingen doen. Michael Rasmussen is gewoon een collega als alle anderen. Een voorbeeldige prof, dat wel. Maar een vakidioot? Als idioot staat voor professioneel bezig zijn, zeg ik ja. Is het negatief bedoeld, dan sta ik er niet achter."

"Het is nu wel anders rijden met een topper in ons midden. Michael Boogerd merkte het vanochtend. Michael reed weer heel erg sterk en ging op de eerste beklimming als een speer weg, direct had hij een paar sterke jongens in zijn wiel. Discovery laat een Rabojongen als Michael Boogerd nu ook niet meer weg gaan. Dat is een klein nadeeltje bij zo'n groot voordeel. Of het voor ons van Rabo allemaal opgaat? We zullen zien, want ik ben ook nog wel wat van plan."

"Wat ik van Rasmussen de komende dagen verwacht? Dat hij zeker niet stil zal blijven zitten. Ik heb begrepen dat Rasmussens aanval voor de bergpunten op de Galibier woensdag indrukwekkend was en dat ook Armstrong er van is geschrokken. Rasmussen is in de vorm van zijn leven en houdt dadelijk in de PyreneeŽn echt zijn benen niet stil. Het is geen rekenaar. Als er een gaatje is, zal hij Armstrong zeker aanvallen."


Bron: Rabo Wielersite                                             Terug naar dagboekoverzicht


 

 

Copyright www.joostposthuma.nl