dagboek 15 juli

"Ik kreeg een vierkant kapsel"

"Vanmorgen ben ik samen met Pieter Weening in het Village d'Epart bij de kapper geweest. Wij houden van korte kapsels en er mocht best wel weer wat af. De kapper was een Aziatische man en die knipt dus ook Aziatische kapsels. Je kent de kapsels van Japanners wel. Een beetje vierkant. Dus ging die kapper bij mij aan de gang. Ik had hem al verteld dat ik zo'n kapsel niet wilde, maar toen hij klaar was, schrok ik me kapot. Je kon zo een kop en schotel op mijn hoofd neerzetten."

"Het was een hele aardige man, dus werd hij niet boos toen ik hem vertelde, dat dit niet de bedoeling was. Hij begreep me eerst niet, toen heb ik de tondeuze maar gepakt en zo Zrrrrrrrrrrrrr over mijn haren. Toen begreep hij het wel. De tondeuze eroverheen. Nu is het korte stekeltjes, maar wel naar mijn zin. Ik had voor janjoker in het peloton gereden. Nee dank je wel."

"Nou is een beetje aerodynamisch kapsel niet weg in deze Tour. Het blijft krankzinnig hard gaan. Ik heb vandaag voor het eerst in mijn carrière op een vlakke weg de maffe snelheid van zeventig per uur gehaald. Drie seconden na de start vlogen ze er weer in. Als gekken. Wnd in de rug. Ik vond dat het een beetje hard ging, keek op mijn kilometerteller en die gaf toch echt 70 aan. Daar schrok ik van."

"Nee, we hebben niet kunnen praten over morgen. Het leek misschien wel een rustige dag, maar wanneer je in het peloton zit, denk je daar totaal anders over. Wat me is opgevallen? Dat onze status in het peloton toch wel is veranderd. Als het even hard gaat zie je nu het treintje Armstrong en dan het treintje Rasmussen. Dat vinden ze allemaal heel normaal. Moet je eens proberen als Rasmussen tiende staat."

"Verder merk ik niet zoveel van de gekte. Rasmussen wel heb ik begrepen. Gelukkig is de organisatie binnen onze ploeg goed en zorgen ze er wel voor dat hij daar niet teveel energie aan verspilt. Het is wel leuk nu eens in de spil van dat circus te zitten. Meer goed nieuws? Ja, de airco in de bus deed het vanmorgen ineens weer. Er komt toch een vervangende bus aan. Hebben we er twee. Met in totaal zes douches. Dat is wel lekker."

Bron: Rabo Wielersite                                             Terug naar dagboekoverzicht


 

 

Copyright www.joostposthuma.nl