dagboek 16 juli

"Pieter is mijn nieuwe slapie"

"Gerben L÷wik is helaas naar huis gegaan. Het ging niet langer meer met hem. Vrijdagavond om elf uur hebben ze de knoop doorgehakt. Gerben kwam de kamer op en zei 'Ik ga naar huis'. En ook al weet je dat het doffe ellende is geweest voor die jongen, houd je daar toch geen rekening mee. Ik heb het van nabij meegemaakt en ik kan iedereen verzekeren dat Gerben geweldig heeft afgezien. Veel mensen hadden al lang thuis gezeten."

"Ze hebben Gerben direct een andere kamer gegeven, want hij moest zaterdagochtend al om half zes opstaan, omdat er een heel vroege vlucht was geboekt. Ze wilden mij niet wakker maken, want ik had natuurlijk nog een lang dagje voor de boeg. De meeste jongens wisten het vanochtend niet bij het ontbijt. Natuurlijk was het geen verrassing meer, maar iedereen leeft dan toch met Gerben mee, want er is niks erger dan in zo'n grote ronde op te moeten geven."

"Nee, ik heb zelf gelukkig nog nooit 'een derde bal' gehad. Ik hoop het ook nooit te krijgen, want het schijnt verschrikkelijk te zijn. Veel renners in het peloton krijgen er mee te maken. Gerben moet nu waarschijnlijk geopereerd worden. Daar ben je dan lekker klaar mee. Ga je naar de Tour met de intentie er iets van te maken. Voor jezelf en voor de ploeg. Gaat het heel goed met het team en lig jij dadelijk onder het mes."

"Ik heb vandaag direct een andere roommate gekregen, Pieter Weening. Pieter lag eerst bij Michael Boogerd, maar die ligt nu alleen. Ik vind het prima met Pieter erbij. We kennen elkaar al zo lang. Hij heeft me vrijdag in de chatsessie nog zijn beste vriend in het team genoemd. Perfect toch?"

"We zullen elkaars steun nog hard nodig hebben hier in de PyreneeŰn. Ik dacht dat we het in de Alpen al hadden gehad, maar vandaag was echt gigantisch. Stikkende hitte, een gesmolten wegdek, misschien wel twintig bidons water, dus dik tien liter en vreselijk steile bergen. Vooral die eerste col is het ergste wat ik ooit heb meegemaakt. Het was voor veel renners een onbekende berg heb ik begrepen. Laat dat ook maar weer zo blijven na vandaag. Wat een rotberg. Als je daar overheen komt verdien je al een medaille."

Bron: Rabo Wielersite                                             Terug naar dagboekoverzicht


 

 

Copyright www.joostposthuma.nl