dagboek 18 juli

"Hokken met Pieter en Theo"

"Vandaag hoorde ik dat Rudy Kemna na dit seizoen stopt. Jammer, want dat is mijn trainingsmaatje. Nu moet ik het elders gaan zoeken. Maar goed dat Pieter Weening, Theo Eltink en ik al plannen hebben om met zijn drieŽn in Lanaken een appartement aan te schaffen. We hebben al een leuke ruimte op het oog. Er wonen meer jongens uit onze ploeg in Lanaken en het is op loopafstand van Maastricht, een hele leuke stad."

"Het zal met Pieter en Theo wel gaan. We kennen elkaar al zo vreselijk lang en het is altijd heel erg goed gegaan tussen ons. Wel leuk. Een Fries, een Twent en een Brabander samen in BelgiŽ. Kan het gekker? Ja, ik zal Hengelo wel missen, maar ik ben er nu ook heel vaak niet. Bovendien is het echt niet zo ver. Soms hebben we hier na de etappe verplaatsingen die daar op lijken."

"Vandaag weer een rustdag achter de rug. Ik heb er tot nu toe meer van genoten dan van de vorige. Nu werden we 's ochtends vroeg niet lastig gevallen voor een bloedcontrole. De rest van de dag was ook wel relaxed. Ik heb na de persmiddag zelfs nog even op bed uit kunnen rusten. Heerlijk." 

"Ik heb net bezoek gehad van Gerrie van Gerwen. Die bemiddelt altijd tussen de renners en de organisatoren van criteria na de Tour. Ik ben niet ontevreden. De grote criteria als Chaam en Boxmeer wilden mij persť hebben. Alle Nederlandse Tourrenners zijn zeer gewild en dat zijn er niet zoveel. Nee, het is niet zo dat er nu ineens een jacht gekocht kan worden, maar het is een leuk extraatje. Niet slecht. Ja, er zit een clausule in dat het omhoog gaat wanneer ik nog een etappe zou winnen. Ik ben niet gek natuurlijk en wel tevreden over het resultaat."

"Over de verdiensten in de Tour ben ik dat ook. We staan tweede tot nu toe met 49.000 euro. Ja ik weet ook wel dat dat een bedrag is, wat een proftennisser in een holle kies stopt en dan hoeft dat niet een een absolute topper te zijn. Inderdaad, wat wij als premies krijgen, staat in geen enkele verhouding tot sporten als voetbal en tennis. Maar is weer wel dik meer dan dat voor atleten, zwemmers en turners. Ik ben niet ontevreden. Ons basis-salaris is prima. Dit moet je als extraatjes zien. Bovendien, voor het geld moet je niet starten in de Tour. Dan houd je het niet vol. Ik had dit voor geen geld willen missen."

Bron: Rabo Wielersite                                             Terug naar dagboekoverzicht


 

 

Copyright www.joostposthuma.nl