dagboek 20 juli

"De benen worden nu toch minder"

"We snakken nu toch langzamerhand met zijn allen naar het einde. Als je kijkt naar het begin van vandaag. Op het eerste klimmetje trapt er een het gaspedaal in. Kunnen er maar twintig volgen. De rest van het peloton ligt werkelijk met de benen in de lucht. Ik ook. Mijn benen worden nu toch ook rap minder. Het is slopend om iedere dag op zo'n zwaar parcours steeds weer dik boven de veertig kilometer te moeten rijden."

"Vandaag ook weer. Dan hebben de mensen van de pers makkelijk praten met hun opmerkingen dat het een rustig dagje was met een vlakke rit. Dit was verdorie een regelrechte Amstel Gold Race. We hebben geen kilometer vlakke weg gehad. Wanneer deze etappe in de eerste week had gelegen, waren er al cols van buiten categorie geweest. Want echt, we moesten soms zo geweldig omhoog dat niemand snapte dat er geen bergpunten te verdienen waren. In het begin van de Tour is een brug al vierde categorie. Nu telt een serieuze col niet eens mee."

"Voor ons van Rabo was het een extra lastige dag. Er stond een vies windje, dus hebben we veel werk moeten doen om Michael Rasmussen uit de wind te houden. Dat was best lastig. Het is hard werken, maar dat doe ik nou weer wel met plezier. Het is leuk om de slotweek in de Tour iets te doen waar we allemaal mee scoren. Je weet waar je het voor doet."

"Verder is het echt aftellen. Voor iedereen. In het peloton klagen veel renners over allerlei pijntjes. Renners die nog een beetje power hebben, kunnen deze dagen geweldig scoren, want er is ook geen organisatie meer om de boel bij elkaar te houden. De sprintersploegen zijn uitgehold en de meeste renners zijn doodop. In het land der blinden...."

"Misschien ga ik ook nog eens een poging wagen. Vandaag heb ik het ook een paar keer geprobeerd, maar het lukte niet. Verder heb ik me maar in het peloton opgehouden. Daar heb ik niet veel meer gezien. Het schijnt een mooi gebied te zijn waar we doorheen koersten, maar ik heb alleen wielen gezien. Achterwielen."


Bron: Rabo Wielersite                                             Terug naar dagboekoverzicht


 

 

Copyright www.joostposthuma.nl