dagboek 21 juli

"Naast Armstrong in de finale"

"Nu heb ik ook eens meegemaakt hoe het is om in een finale naast de 'grote man' Lance Armstrong te rijden. Kilometerslang reed ik naast hem. Ik moest Michael Rasmussen uit de wind zetten en in de finale bij de laatste beklimming goed afzetten. Toen kwam ik naast de gele trui uit. Ja, hij keek even mijn kant op om me te monsteren. Maar ook Armstrong vind het volstrekt normaal als je je kopman zo naar voren brengt. Daar heeft hij zelfs respect voor."

"Hij viel wel in het niet naast mij ja. Armstrong is niet zo bijster groot, maar hij kan wel een partij hard fietsen zeg. Er is deze Tour toch voldoende gedaan om het hem moeilijk te maken, maar hij gaf steeds geen enkele krimp. Ik heb bewondering en respect voor die gast. Eerlijk waar."

"Vandaag hebben de grote mannen weer enorm gas gegeven in de finale. Als je ze dan omhoog ziet knallen. Daar is eigenlijk geen voorstelling van te maken. Zo hard als dat gaat. En het was een enorme rotklim die laatste. Bijna drieŽneenhalve kilometer meer dan 10% omhoog. Dat maak je zelfs niet bij alle grote cols mee. Hier wel. Het was bar en boos. Al konden wij, nadat we Michael hadden afgezet, wel in ons eigen tempo omhoog."

"Ik kende die slotklim nog van twee jaar geleden in de Tour de l'Avenir. Ik had er niet zo'n beste herinneringen aan. Toen ik het Tourboek zag en Mende als aankomstplaats wist ik het meteen. Weer die rotklim. In de Tour de l'Avenir stond ik voor die etappe op de zevende plaats in het klassement, maar op die beklimming ging mijn klassement helemaal naar de knoppen. Terwijl ik toch best wel redelijk mee omhoog ga, maar dit is zo'n onevenredige beklimming. Die ligt mij helemaal niet. Dat bleek vandaag ook weer."

"We gaan de laatste drie dagen in. Gelukkig. In Parijs ligt voor ons als ploeg nu ook een hoofdprijs te wachten met die bolletjestrui. Geweldig leuk. We hebben er allemaal hard voor gewerkt. Misschien valt dat niet op, maar als je wist wat bijvoorbeeld een man als Marc Wauters allemaal doet. Petje af. Het is een fantastische prestatie van Rasmussen, maar als collectief hebben we het ook prima gedaan."

Bron: Rabo Wielersite                                             Terug naar dagboekoverzicht


 

 

Copyright www.joostposthuma.nl