dagboek 22 juli

"Champagne voor begeleiding"

"Vanavond krijgen alle begeleiders in het hotel champagne van de ploeg. Het is de laatste avond dat we allemaal bij elkaar zijn, want morgen gaat direct na de etappe al een aantal mensen naar Parijs. Wij wilden als renners alle begeleiders bedanken. De verzorgers, de mecaniciens, de medische staf, de pr-man, de ploegleiders. Iedereen."

"Het zal straks wel afkicken worden als we weer thuis zijn. Natuurlijk wil je graag naar huis, maar tijdens zo'n gigantische koers groei je ook naar elkaar toe. We zijn hier een heel hecht team geworden met zijn allen. De sfeer is super de luxe. Maar hoe kan het ook anders met zulke resultaten. Hier had ik nog niet eens van durven dromen voor de Tour. Winnen we twee etappes, drie man van ons in de bolletjestrui en pakken we die trui ook nog eens zo goed als zeker. Al win je dan zelf niet, het kan bijna niet beter."

"Vandaag heb ik na de finish mijn ouders weer gezien. Ze zijn met een speciale busreis, waarmee ze het laatste deel van de Tour kunnen volgen. Morgen zijn ze ook bij de tijdrit rond Saint-Etienne en zondag in Parijs. Van Rabobank hebben ze VIP-kaarten gehad voor de tribune. Fantastisch. Dat vinden ze zelf ook natuurlijk. Na de etappe zondag gaan we direct naar huis. Mijn ouders met de bus en ik met onze verzorger Ton van Engelen. Ik rijd mee naar Vlijmen en daar halen vrienden van mij me op."

"Maar voor het zover is moeten we nog even. Al is het ergste leed wel geleden. Natuurlijk is een tijdrit wel even op je tanden bijten. Ik wil bovendien zaterdag nog een goed resultaat neerzetten. Dat zal heel moeilijk worden, want mijn benen voelen niet meer zo super. Vandaag heb ik ook op hangen en wurgen op een colletje bij Michael Rasmussen kunnen blijven. Het ging bijna niet, maar het moest."

"We hadden trouwens hoog bezoek. Minister De Geus zat in de ploegleiderswagen. Hij heeft ons allemaal netjes een hand gegeven. Hele vriendelijke man. Hij vond het heel indrukwekkend zei hij. En dat is het natuurlijk ook. Zelfs in een gewone rit waarin we wel weer allemaal volle bak hebben gereden. Het houdt niet op." Bron: Rabo Wielersite                                             Terug naar dagboekoverzicht


 

 

Copyright www.joostposthuma.nl