dagboek 25 juli

"Toch nog ergens bij de beste vijf"

"Zit ik maandagochtend op mijn gemak de krant te lezen, zie ik staan dat ik bij de vijf meest gewilde renners hoor. Voor criteria? Nee, voor vrouwen. En die hebben er verstand van. Samen met Ivan Basso, Oscar Pereiro, Tom Boonen en Alejandro Valverde vorm ik de top-vijf. Wij zouden volgens de krant de vijf aantrekkelijkste renners van het peloton zijn."

"Hoor ik toch nog ergens bij de beste vijf. En sta ik hoger dan Michael Rasmussen, want die kreeg tijdens de Tour een fanmailtje van een meisje die hem de meest sexiest renner van het peloton vond. Het is een grappige afsluiting van de Tour, die toch wel een geweldige ervaring is geweest. Je wordt er als profwielrenner alleen maar rijker van. Ik voel me vooral moraal veel sterker nu. In de Tour ben ik eigenlijk nooit in de problemen geweest. Dat voelt heel goed."

"Zondag was nog een leuke afsluiting. Mijn ouders stonden bij de aankomst. Na de aankomst hebben we met de ploeg nog een ereronde van vijf kilometer op de Champs d'Elysées gereden. Een geweldige ervaring. Het viel me op, dat er erg veel Nederlanders waren, maar ook de niet-Nederlanders deden heel enthousiast naar ons toe. Na die ereronde zijn we naar een hotel gegaan, waar veel gasten van Rabobank waren en daarna konden we naar huis."

"Ik ben meegereden met Ton van Engelen naar Vlijmen. Daar hebben vrienden mij opgehaald. Die dachten zeker dat ik uitgehongerd zou zijn. Ze hadden heel veel chips meegenomen en drinken. Onderweg zijn we nog gestopt voor een ijsje. Om twee uur 's nachts waren we in Hengelo. Buren hadden het huis helemaal versierd. Geweldig leuk. Ik heb daarna de post doorgekeken, maar kon mijn ogen niet openhouden en ben toch snel naar bed gegaan."

"Vandaag was toch ook weer een drukke dag, met veel bezoek en nog meer telefoontjes. Vanmiddag heb ik de telefoon er maar even uitgetrokken en ben ik gaan slapen. En nu, om half vijf, begint al meteen weer het werk van alledag. Ik zit in de auto onderweg naar Boxmeer voor het eerste criterium na de Tour. Het hoort er ook bij. Gelukkig heeft mijn vader de tijd om voor me te rijden, zodat het niet al te vermoeiend is. Dinsdag volgt Stiphout, woensdag Chaam en zo gaat het maar door. Vakantie is er voorlopig niet bij, maar het is wel leuk werk."


Bron: Rabo Wielersite                                             Terug naar dagboekoverzicht


 

 

Copyright www.joostposthuma.nl