dagboek 26 juli

"De Tour leeft weer"

"Het eerste criterium na de Tour, dat van Boxmeer, is mij maandagavond zeer goed bevallen. De sfeer was geweldig. Vorig jaar ben ik er ook geweest, maar toen was het vrij slap. Weinig publiek, weinig fans, weinig handtekeningenjagers. Nu was dat er allemaal in het kwadraat. Op de parkeerplaats waar wij aankwamen, barstte het van de jongeren, die om handtekeningen kwamen vragen. Dat was eigenlijk best wel leuk."

"Het is een teken, dat we toch wel iets hebben losgemaakt tijdens de Tour. Er kwamen al positieve berichten door, dat de beleving in Nederland, mede door onze successen, groot was. Maar als je het dan met eigen ogen kunt zien, doet dat heel erg goed. Het wielrennen zit weer in de lift. Zo zie je maar, dat een succesvolle Tour van een Nederlandse ploeg een geweldige injectie voor de wielersport in Nederland kan betekenen."

"De Tour leeft weer. Na jaren van kwakkelen is de belangstelling ineens weer groot. Dat was ook zo in Boxmeer. Er was veel meer publiek. Het weer zat dit keer helemaal niet mee, maar de mensen bleven in de stromende regen toch staan. Toch waren er maar zeven Tourrenners. Inclusief Basso en Lombardi. Het peloton bestond uit zo'n man of veertig. En ondanks die kleine groep was het soms best gevaarlijk op de natte klinkertjes. Er zijn er ook een paar gevallen. Gelukkig waren de gevolgen niet ernstig."

"Het ging wel redelijk, al waren de benen best stram. Die drie weken Tour hebben nogal wat gevergd. Dat merkte ik al in de Tour, maar nu nog veel meer. Vanavond rijdt ik Stiphout, weer in Brabant. Woensdag in Chaam, opnieuw in Brabant. En donderdag in Wateringen. Zaterdag is het weer serieus stampen. Dan doe ik samen met Marc Wauters mee aan een koppeltijdrit in Baden Baden. Ik heb al tegen Marc gezegd, dat ik de hele koers in zijn wiel ga zitten, maar hij is het zelfde van plan."

"Het normale leven van een profwielrenner begint dus weer snel. Ik doe straks ook mee aan de Ronde van Duitsland. Ja, het is een hard bestaan. Maar niemand heeft ooit beweerd, dat het gemakkelijk was in de wielrennerij. Ik geniet er in ieder geval ondanks dat nog iedere dag van. Ook in de Tour, ondanks het afzien. Het was de mooiste ervaring uit mijn wielerloopbaan tot nu toe. Ik hoop dat ik dat hier goed over heb kunnen brengen. Ik wil jullie hartelijk danken voor de massale aandacht en de talrijke leuke reacties op mijn dagboek. Tot de volgende keer."


Bron: Rabo Wielersite                                             Terug naar dagboekoverzicht


 

 

Copyright www.joostposthuma.nl