dagboek 27 juni

"Aangenaam gevoel bij de presentatie"

"De meer ervaren renners hadden me al gewaarschuwd voor onze Tourpresentatie vanmiddag in Eindhoven. De drukte, de hectiek. Het zou een voorproefje zijn voor wat we in de Tour gaan meemaken. En wat voor een voorproefje. Alle bekende media waren er. Tientallen journalisten van dagbladen, van radio en tv. Behoorlijk druk en veel camera's." 

"En dan te bedenken dat dit nog niks schijnt te zijn in vergelijking met dat wat we in Frankrijk zullen beleven. Ik keek toch al mijn ogen uit. Zoveel interesse van zoveel media. Voor de presentatie begon, kregen we al te horen, dat we een voor een aan bod zouden komen, maar ook dat de pers na afloop de gelegenheid zou krijgen om met de renners te praten."

"Toen dacht ik, dat ik er wel voor niks bij zou zitten. Wie is er nou ge´nteresseerd in Joost Posthuma? Maar dat viel honderd procent mee. Kranten, radio, tv. Allemaal zijn ze bij me langs geweest. Op een bepaald moment zat ik aan een tafel met journalisten van het AD, de Volkskrant, Trouw, Radio 1. Noem maar op. Dan heb je de vuurdoop wel gehad. Ik denk, dat ik me er goed doorheen heb geslagen." 

"Zondag bij het NK in Rotterdam was het al een beetje begonnen. Toen was een cameraploeg van TV Oost present voor een reportage over Gerben L÷wik, Bram Tankink en ik. Drie jongens uit Twente in de Tour. Op negen Nederlanders. Dat is ook bijzonder. Toen ik vanochtend wakker werd, had ik al een beetje meer Tourkriebels. Ik ben me eerst snel anderhalf uur gaan losrijden. Want vandaag zou het voor het eerst echt gebeuren."

"Achteraf moet ik zeggen, dat het me allemaal ontzettend is meegevallen. De jongens met meer ervaring bij ons hebben me goed voorbereid op het hele circus. Ik wist wat ik kon verwachten en hoe ik moest reageren. Ik heb een aangenaam gevoel over de presentatie, het zag er allemaal heel goed uit. En de grote Tourkoorts? Die zal wel beginnen als we donderdag in Frankrijk zitten. Als ik vrijdag mijn rugnummer krijg en zaterdag in de tijdrit van start ga. Het kan me niet snel genoeg gaan."
Bron: Rabo Wielersite                                           Terug naar dagboek overzicht


 

 

Copyright www.joostposthuma.nl