dagboek 28 juni

"Verkeersboete op de fiets"

"Prima stuk in De Telegraaf vandaag over Pieter en mijzelf. Dat interview was zaterdag al afgenomen. Maandag heb ik met nog veel meer journalisten gesproken. Die verhalen heb ik op dit moment nog niet gelezen. Daar ontbrak net de tijd voor. Maar dat komt nog wel aan de beurt. Ik ben best nieuwsgierig natuurlijk, maar mijn dag zat al snel helemaal vol." 

"Tussen negen en tien uur had ik al een interview met een verslaggever van de plaatselijke krant, Tubantia, op het programma staan. Daarna moest ik natuurlijk trainen en later kwam er allerlei bezoek en ik moest ook nog boodschappen doen. Veel mensen willen natuurlijk even succes komen wensen. Mijn trainingsmaatjes en andere vrienden heb ik allemaal al gezien. De rest van de dag is voor mijn vriendin en mijn familie."

"Het begon trouwens allemaal nogal knullig. Aan het slot van de training had ik haast en reed ik door rood. Ik werd direct in de kraag gegrepen. Een wagen die niet herkenbaar was als politie-auto, maar wel met echte agenten er in. Ze herkenden me, maar ik kan wel een boete van 25 euro verwachten. Ik had ook nog eens geen legitimatiebewijs bij me. Op mijn shirt stond Joost Posthuma. Dat geloofden ze direct. Ze deden verder niet moeilijk en ik zat natuurlijk goed fout."

"Mijn boodschappen heb ik nog netjes kunnen doen. Moest ook wel, want woensdag vertrekken we naar Frankrijk. Met Pieter Weening en een mecanicien rijd ik naar Frans Maassen. Die brengt ons naar Lille in Noord-Frankrijk. Daarvandaan gaan we met een binnenlandse vlucht verder. Ja, een hele onderneming. Je kunt er kennelijk niet zomaar vanaf een groot vliegveld komen."

"Ik zit nu nog steeds lekker ontspannen thuis in de achtertuin. Hier merk je natuurlijk niet zoveel van de Tour. Mensen herinneren je eraan dat het in aantocht is, maar bij mezelf proef ik nu minder spanning dan maandag bij die presentatie. Dat was even echt. Ik laat het nog steeds gewoon op me afkomen. Misschien proberen de mensen je wel een angstsyndroom voor die Tour aan te praten en valt het straks allemaal heel erg mee."


Bron: Rabo Wielersite                                             Terug naar dagboekoverzicht


 

 

Copyright www.joostposthuma.nl