dagboek 29 juni

"Hoosbuien onderweg naar de Tour"

"Werd het toch nog een potje stressen op weg naar Frankrijk vandaag. Denk je dat je alles goed voor elkaar hebt. Alles in orde. Niks vergeten en goed voorbereid. Komen we ergens in de buurt van Mons in BelgiŽ in een soort waterval terecht. Enorme hoosbuien. Het water stond tot aan de onderkant van de auto van Frans Maassen." "Dat was even schrikken. Vooral omdat er in notime een geweldige file ontstond. En wij moesten het vliegtuig halen in Lille, in Noord-Frankrijk. Toch een gek gevoel. Zit je daar in die auto met zijn vieren en je voelt dat je er niets aan kunt doen. Alleen maar afwachten. De stress sloeg toen wel even toe. Voor de eerste keer deze week."

"Maar uiteindelijk viel het nog mee. We kwamen een uur voor vertrek van het vliegtuig in Lille aan. Niet helemaal zoals het moet, maar het kon er mee door. We hebben daarna wel een rustige vlucht gehad. Een uurtje naar Nantes toe. Het is nu tien voor acht en we zitten net in het hotel. Ben ik toch dik negen uur onderweg geweest. Een hele onderneming."  

"We zitten ergens midden in de pampas vlakbij Nantes. In een typisch Frans hotelletje. Heel troosteloos. Ik deel de kamer met de jarige Gerben LŲwik. We schrokken allebei. Onze kamer rook hartstikke muf. We hebben de ramen maar snel opengedaan. Het lijkt wel of dit hotel alleen tijdens de Tour de France geopend is. Maar als ik anderen goed begrijp, is dit nog redelijk en krijgen we nog veel beroerdere accommodaties voorgeschoteld."

"Het vervelendste van allemaal is nog dat we tachtig kilometer van het parcours verwijderd zijn. Nee, we kunnen niet zomaar op het parcours van de tijdrit van zaterdag trainen. Zaterdagmorgen misschien wel. Ik heb ook nog geen Tourboek gezien. Dat krijgen we nog. Maar ik heb begrepen dat het een hele lange rechte lijn is. Niet technisch. Alleen stampen."

Bron: Rabo Wielersite                                             Terug naar dagboekoverzicht


 

 

Copyright www.joostposthuma.nl