dagboek 30 juni

"Allemaal fluitend door de controle"

"Vandaag was de dag van de gezondheidscontroles. Al om half acht stonden ze bij ons voor de deur voor de bloedtests. Dat moet nuchter gebeuren. Daarom zo vroeg. Gelukkig is het complete peloton negatief getest. Dat is dus goed voor de renners, de Tour en de wielersport."

"Die vroege controle was de aanzet voor een lange, maar vrij saaie dag. Later volgde nog een persbijeenkomst en weer later een volgende gezondheidstest in de startplaats. Vanochtend wilden we na het ontbijt lekker gaan trainen, maar dat zat er eerst niet in, het weer was veel te slecht. Toen hebben ze een paar tentjes opgezet en wij op de rollerbank. Even later klaarde het nog op en ben ik alsnog met Michael een uurtje gaan trainen. Nog wel een buitje over ons heen gekregen, maar het was ook lekker om even buiten te fietsen."

"Na de lunch was er weer een persinloop. Hoofdzakelijk voor Denis Menchov en Michael Rasmussen. Zij waren er maandag in Eindhoven niet bij. De Nederlanders en Marc Wauters moesten ook aanwezig zijn. De pers bestond vrijwel uit dezelfde mensen als maandag. Dus hadden Denis en Michael het heel druk en wij minder."

"Later op de dag zijn we naar de startplaats gegaan voor een gezondheidstest. Daarbij is een hartfilmpje gemaakt en zijn meer standaardtests verricht. Ik was daar een centimeter langer dan ik dacht, 1,90 meter. Misschien ben ik wel de langste van het peloton. Vervelend was wel dat het ver weg was. Tachtig kilometer met de auto heen en terug. Onbegrijpelijk dat alle renners zo ver van de startplaats in hotels zijn weggestopt en de jury en organisatie vlakbij die start. Dat is toch eigenlijk de omgekeerde wereld? Vandaag hebben we bijvoorbeeld weer drie uur doelloos in de auto gezeten. Nou snap je wat ik met een vrij saaie dag bedoel."

"Ik leef nu al toe naar vrijdag. Dan krijgen we de ploegenpresentatie, toch een soort openingsceremonie. Misschien dat dat de koorts een beetje verhoogt. Want tot nu toe is het nog niet al te boeiend. Al komt dat natuurlijk vooral omdat we hier in the middle of nowhere zitten. Alleen dat er paar Franse wielerfans komen kijken als we op de rollerbanks zitten, geeft je nog een beetje het idee dat er wat aankomt."


Bron: Rabo Wielersite                                             Terug naar dagboekoverzicht


 

 

Copyright www.joostposthuma.nl